Verktygsspecialisten
Brett sortiment
Snabba leveranser
Följ Blys på Facebook!   

Köpvillkor - blys.se

Företagsinformation


Bly’s VIP AB, (nedan kallade "Blys VIP", ”vi” eller ”oss”)
Traversgatan 15
531 40 LIDKÖPING

Tel: 0510-229 21
Fax: 0510-225 39
E-post: info@blys.se

Organisationsnummer: 556791-5276

Allmänt
Priser på hemsidan visas i svenska kronor (SEK) exklusive moms (företag), alternativt svenska kronor (SEK) inklusive moms (privatperson). Frakt tillkommer. I sajtens toppmeny kan kunden välja att visa priser inklusive eller exklusive moms. Vid kundens första besök på blys.se visas ett val mellan privat/företag.

Vi reserverar oss för tryck- och skrivfel i priser och produktinformation, samt för slutförsäljning av varor. Priser och information som anges i kassan är slutgiltiga.

För företag, inklusive enskilda näringsidkare, gäller Köplag (1990:931). För privatpersoner gäller Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler samt Konsumentköplag (1990:932)

I samband med beställning registrerar Blys VIP dina uppgifter i ett kundregister. Blys VIP kommer inte att lämna ut några uppgifter till andra företag. Om du vill ändra dina adressuppgifter eller bli borttagen ur registret går det bra att skriva eller skicka ett e-post till oss.

Åldersgränsen vid distanshandelsköp är 18 år. Är du under 18 år krävs målsmans underskrift.

Minsta ordervärde är 500 kr.

Betalsätt för privatpersoner och företag

Walley Checkout

I samarbete med Walley erbjuder vi betalning med Walley Checkout. Walley Checkout samlar alla de viktiga betalsätten i en och samma lösning – välj mellan Swish, direktbank- och kortbetalning, faktura eller delbetalning (betalningsalternativen kan variera över tid). Du bestämmer själv vilket betalsätt du vill använda i kassan, innan du bekräftar köpet.

Faktura eller delbetalning innebär att du får hem varorna innan du betalar. Du kan sedan välja att antingen betala hela beloppet på en gång eller dela upp det i mindre delar. Förfallodatum kan skilja sig åt och framgår på den faktura eller delbetalningsavi som skickas till dig. Leveranssätt samt eventuella avgifter som tillkommer visas i kassan innan du bekräftar köpet.

För att kunna välja faktura eller delbetalning måste du ange din folkbokföringsadress som leveransadress och du ska ha fyllt 18 år vid beställningstillfället. En mindre kreditprövning görs, som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

my.walley.se kan du se alla dina obetalda fakturor från Walley.

Fullständiga villkor för Walley hittar du här: Villkor och SECCI.

Vi använder oss av säkerhetslösningen 3D-Secure för säkrare kortbetalningar.


Betalsätt för företag

Walley Checkout
I samarbete med Walley erbjuder vi betalning med Walley Checkout. Walley Checkout samlar alla de viktiga betalsätten i en och samma lösning – välj mellan kortbetalning, faktura eller delbetalning (betalningsalternativen kan variera över tid). Du bestämmer själva vilket betalsätt du vill använda i kassan, innan du bekräftar köpet. Kortbetalning sker smidigt utan att ni behöver lämna sidan.

Faktura eller delbetalning innebär att ni får levererat varorna innan ni betalar. Förfallodatum kan skilja sig åt och framgår på den faktura som skickas till er. Leveranssätt samt eventuella avgifter som tillkommer visas i kassan innan ni bekräftar köpet.

Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

På my.walley.se kan du se och betala alla dina fakturor från Walley.

Fullständiga villkor för Walley hittar du här: Villkor.

Vi använder oss av säkerhetslösningen 3D-Secure för säkrare kortbetalningar.Beställning och leverans

Efter beställning skickas en bekräftelse via e-post eller post inom rimlig tid. Det är köpvillkoren vid köptillfället som gäller.

Vi levererar inom Sverige, Skandinavien samt inom EU.

Leverans sker normalt inom en till två veckor från det att vi har fått din beställning. Vid eventuell slutförsäljning av en vara hör Blys VIP av sig per mail eller telefon. Vi skickar godset med Schenker och Posten.

Leverans till privatpersoner sker via ombud. För att hämta ut paketet behövs en giltig legitimation. För outlösta paket debiteras 200 kr + moms / paket.

Kan Blys VIP inte leverera inom avtalad tid informeras kunden om anledningen till förseningen och upplyses om en ny leveranstidpunkt. Kunden har då rätt att häva köpet utan kostnad. Detta gäller även specialbeställningar.​


Ångerrätt (gäller inte företag)
Du har som distanshandelskund ångerrätt i 14 dagar från det att du mottagit leveransen. Om du inte är nöjd med en vara skickar du tillbaka den och betalar för returfrakten. Varan ska skickas tillbaka i originalförpackningen oförändrat skick tillsammans med retursedel och faktura. Varor som är specialanpassade efter kundens önskemål, såsom reklamartiklar med tryck, samt metervaror återköps inte. Eventuella transportskador till Blys VIP står du själv för. Blys VIP löser inte ut paket mot postförskott eller efterkrav. Återbetalning av varans pris och fraktkostnad sker inom 14 dagar från det att säljaren mottar meddelande om att avtalet hävts. Vid delretur förbehåller vi oss rätten att endast återbetala varans pris eftersom fraktkostnaden är samma oavsett antal och vikt.

Kunden har rätt att utan kostnad öppna förpackningen för att kontrollera att och hur varan fungerar inom rimliga gränser. Dock får varan inte användas ovårdat och ska returneras i nyskick. Avdrag för värdeminskning utöver öppnad förpackning och rimlig användning kan som mest uppgå till 20% av varans pris.

Konsumentverkets ångerblankett


Transportskador
Om varan har transportskadats ska du anmäla det så snart som möjligt till Blys VIP, dock senast två månader efter leverans. Fyll i och skicka med retursedeln som vi bifogar med leveransen. Blys VIP står för fraktkostnaden av ersättningsvaran. Vid felleverans står Blys VIP för eventuell extra fraktkostnad.

Garanti
Vi lämnar ett års garanti vid fabrikations eller materialfel från det ursprungliga inköpsdatumet. Spara alltid din faktura, som gäller som garantisedel.
Varan ska inte ha utsatts för onormal användning eller vanvård och garantin omfattar inte slitagedelar och förbrukningsvaror. Garantin gäller inte om felet beror på en olyckshändelse efter att du fått varan eller om du låtit bli att följa skötsel- och serviceanvisningar. Om du har upptäckt ett fel på en produkt ska du omedelbart sluta använda eller avinstallera produkten, och göra vad som står i din makt för att undvika ytterligare skador. Blys VIP förbehåller sig rätten att reparera varan eller byta ut den.
Blys VIP är aldrig ansvarig för direkta eller indirekta skador, inklusive men inte begränsat till förlust av vinst, följdskador, immateriella skador, affärs- eller miljöskador för kunden eller tredje part.

Reklamation

Vid en eventuell tvist följer vi ARNs rekommendationer.
Enligt konsumentköplagen har du tre år på dig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara. Du måste lämna ett meddelande om felet inom skälig tid efter det att du har upptäckt det. När garantitiden har gått ut är det köparen som ska bevisa att felet fanns från början. Eventuell återbetalning sker med samma betalningssätt som vid köpet. Beloppet som återbetalas är inklusive frakt, skatt och avgifter. Blys VIP står för returfrakten vid reklamation. Kunden ersätts för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamation, t ex bensinkostnader, parkeringskostnader, telefonkostnader och liknande.

Vid reklamation kontakta oss via telefon 0510-22921 eller via e-post order@blys.se
Kontakt till ARN: ARN.se eller e-post arn@arn.se

Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm

Kontakt till EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

Manual
Produkten åtföljs av en bruksanvisning/manual i fysisk eller digital form som behövs för användning av produkten.

Personuppgifter
Alla personuppgifter som du lämnar till Blys.se hanteras respektfullt och varsamt. Vi följer Dataskyddsförordningen, GDPR. Lagen bygger på gemensamma regler som har beslutats inom EU och ESS länder. Läs mer om vår integritetspolicy/personuppgiftspolicy, tryck här.

Marknadsföring via e-post
När du registrerar dig på vår webbplats får du nyhetsbrev och erbjudanden från oss. Du kan vid registrering välja bort dessa. Du kan när som helst vid ett senare tillfälle välja bort säljerbjudanden via e-post genom att klicka på länken längst ned i ett sådant e-postmeddelande, eller genom att ändra dina inställningar för e-post när du loggar in på ditt konto.